ZAMAŠKONJAM

USTVARJALNO-TRAJNOSTNI NATEČAJ Z DOBRODELNO NOTO

Kako združiti neizmerno ustvarjalnost otrok, dobrodelnost in trajnostni način življenja? Z natečajem, ki združuje vse to!

Za Zemljo, naš planet, največ storimo, če v duhu trajnosti vzgajamo otroke, zato smo v začetku leta vrtce ter osnovne in srednje šole povabili k sodelovanju na trajnostnem natečaju z nazivom Zamaškonjam. Prva naloga, ki so se je lotili, je bila izdelava zbiralnika plastičnih pokrovčkov, čim bolj posebnega in inovativnega, druga pa zbiranje pokrovčkov za dobrodelni namen. Naš načrt je bil, da s pomočjo šolarjev in malčkov zberemo čim več plastičnih pokrovčkov ter jih doniramo društvu Vesele nogice.

Nad prvim odzivom smo bili navdušeni! Na natečaj se je prijavilo več kot 180 mentorjev iz več kot 140 šol in vrtcev. Skupaj s svojimi varovanci so imeli en mesec časa za kreacijo domiselnega Zamaškonjama. Kmalu so začele prihajati prve fotografije in mi smo dnevno ostajali brez besed … Kako kreativni so bili otroci pod vodstvom svojih mentorjev! Kot se je izkazalo že večkrat poprej, njihova domišljija in zagnanost ne poznata mej – če jih le ‘postavimo’ pred pravi izziv.