RIŠEM/PIŠEM ZA PRIJATELJA

KREATIVNO - DOBRODELNI NATEČAJ

Že pet let z natečajem povezujemo ustvarjalo energijo otrok in dobrodelnost.

Natečaj Rišem/Pišem za prijatelja je bil v šolskem letu 2021/2022 organiziran že peto leto zapored in je najbolj prepoznaven dobrodelni projekt podjetja Acron, d.o.o. Iz leta v leto množično navdušuje mlade likovne in literarne umetnike, ki ustvarjajo na izbrane tematike in s svojim izdelkom tekmujejo za potisk na platnicah šolskih zvezkov in uporabne nagrade. 

K prijavi na javno razpisan natečaj so povabljeni slovenski vrtci, osnovne in srednje šole ter šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami. Otroci ustvarjajo pod vodstvom svojih mentorjev, učiteljev likovne oz. umetnostne vzgoje, podaljšanega bivanja in slovenskega jezika, poleg kreativnosti pa se učijo tudi o dobrodelnosti – cilj natečaja je namreč nameniti čim več zbranih sredstev od prodaje zvezkov v dobrodelni namen. To tudi označuje samo ime natečaja Rišem/Pišem za prijatelja.

Izkupiček od prodaje zvezkov iz kolekcije Rišem/Pišem za prijatelja, ki so ekskluzivno na voljo v papirnicah Office&More, Bags&More in na www.go2school.com, podjetje Acron vsako leto nameni eni od dobrodelnih organizacij. Vabljeni k nakupu zvezkov z velikim srcem!