ZAMAŠKONJAM 2024

3. trajnostno-dobrodelni natečaj ZAMAŠKONJAM 2024

Največ za čistejše okolje storimo tako, da v mladih vzgojimo odgovornost in odnos do narave. Z ločevanjem in zbiranjem plastičnih pokrovčkov pa ste lahko še dobrodelni in celo nagrajeni!

Zato tudi letos organiziramo zelo priljubljen, preprost, a poučen in zabaven natečaj, pri katerem boste izdelali čisto svojega, unikatnega ZAMAŠKONJAMA (ime zbiralnika plastičnih pokrovčkov) in zbirali odpadne plastične pokrovčke za dober namen – za otroke in odrasle z motnjami v razvoju, člane društva Vesele nogice, ki bodo prejemniki vseh zbranih pokrovčkov. Lani smo jih skupaj z vrtci in šolami zbrali preko 10 TON! Verjamemo, da nam letos lahko uspe še več.

Za svoj trud in ustvarjalno energijo ste lahko tudi nagrajeni!

NAGRADNI SKLAD: 10 bogatih paketov šolskih in likovnih potrebščin UHU, Jolly in Deli v vrednosti najmanj 100 €.

Glavni sponzor natečaja je blagovna znamka lepil UHU. V njihovem programu so tudi lepila Renature, izdelana iz okolju prijaznih izdelkov (embalaža je v večji meri izdelana iz bio-plastike, pridobljene iz trajnostno gojenega sladkornega trsa, lepilna formulacija pa vsebuje v večini naravne sestavine). Pet paketov je namenjenih zmagovalnim šolam oz. vrtcem glasovanja za Naj Zamaškonjama, preostalih pet prejmejo vrtci oz. šole, ki zberejo največ plastičnih pokrovčkov.

ODDAJA FOTOGRAFIJ vašega ZAMAŠKONJAMA

Ko boste izdelali unikaten, trajnosten, odštekan zbiralnik plastičnih pokrovčkov, nanj namestite nalepko (prejmete po e-pošti ali fizično) in ga fotografirajte. Fotografije naj bodo visoke resolucije in naj ne bodo sestavljene v kolaž, temveč posamične. Oddajte jih s klikom na spodnji gumb:

Kot vsako leto se izjemno veselimo sodelovanja in vaše podpore!

S spoštovanjem,

ekipa Acron, d.o.o.