Posadimo umetnost

Razstava otroških likovnih del Rišem za prijatelja je v aprilu dozorela na posestvu Šolskega centra Šentjur pri Celju

V rodovitno prst smo posadili izjemne likovne izdelke slovenskih malčkov, učencev in dijakov, ki so na liste papirja posejali svojo ustvarjalnost v okviru natečaja Rišem za prijatelja 2020/21. 

Unikatna, še nikoli tako pripravljena razstava na temo Moje najljubše sadje in zelenjava je bila prava paša za oči in nepozabna izkušnja. V Šolskem centru Šentjur so za naše mlade obiskovalce, slovenske šolarje in dijake pripravili še ogled ekološke učne poti, strojnega parka in veterinarske učilnice, kar je razstavo spremenilo v čisto pravi naravoslovno-kulturni dan. 

Obiskovalce so po posestvu vodili dijaki in študenti Šolskega centra Celje, zato niso imeli težav s postavljanjem zanimivih in tudi precej zabavnih vprašanj. Otroci so nam v en glas zaklicali, da so na razstavi uživali. Mi tudi, hvala za obisk!

Na otvoritvi, ko smo svečano prerezali rdeč trak, so nas obiskale izbrane medijske hiše. RTV Slovenija je o dogodku poročala v oddaji Slovenska kronika, ki je na sporedu po Dnevniku.

Šolskemu centru Šentjur, direktorju mag. Branku Šketu, ravnateljici SPSŠ Moniki Očko, koordinatorici in prof. Bernardi Obreza in vsem sodelujočim dijakom ter študentom se zahvaljujemo za gostoljubje in pomoč pri pripravi razstave.

 

O natečaju RIŠEM/PIŠEM ZA PRIJATELJA

Kreativno-dobrodelni natečaj s petletno tradicijo združuje otroško ustvarjalnost in dobrodelnost. Vsako leto se na razpis prijavi več tisoč otrok (malčkov, osnovnošolcev, srednješolcev in šolarjev iz šol za otroke s posebnimi potrebami), ki ustvarjajo po vnaprej določene tematike.