RIŠEM/ PIŠEM ZA PRIJATELJA 2022/2023

Nov natečaj, nova tema - in nov, posodobljen način prijav!

Z novim šolskim letom se začenja novo poglavje izjemno uspešnega kreativno-dobrodelnega natečaja Rišem/Pišem za prijatelja, ki ga letos razpisujemo že 6. leto zapored! Tema natečaja 2022/23:

ZNANA UMETNIŠKA DELA V SODOBNI PREOBLEKI

Mona Lisa z umetnimi trepalnicami, Kofetarica z zelenim smutijem, Čebelica leti z neba in igra videoigro Minecraft … Malo za šalo, pa tudi kanček zares! Verjamemo v neizmerno domišljijo otrok, ki bodo polni navdiha znana umetniška dela predelali v sodobni svet – tako likovne umetnine kot poezijo ali prozo. In se pri tem neizmerno zabavali. Mentorji, zaupamo v vašo motivacijsko energijo in v to, da boste natečaj učencem znali približati kot izziv za njihovo kreativnost.

O natečaju:

Na kreativno-dobrodelnem natečaju Rišem/pišem za prijatelja sodelujejo učenci slovenskih osnovnih šol, srednjih šol, malčki v vrtcih in otroci v strokovnih centrih za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Udeleženci ustvarjajo likovna in literarna dela na določeno temo. Med prejetimi deli se izbere izdelke za potisk platnic 6 šolskih zvezkov, ki se jih lansira v prodajo v papirnicah Office&More, galanterijah Bags&More in na www.go2school.com predvidoma v maju 2023. Izkupiček od prodaje podarimo, in sicer šolskim skladom sodelujočih osnovnih šol, zmagovalcem natečaja in dobrodelni organizaciji Zvezi prijateljev mladine Slovenije. POMEMBNA NOVOST

Za sodelovanje na natečaju je letos obvezna registracija na portalu www.kronca.si. Najprej se kot mentor registrirate in tako ustvarite svoj profil, znotraj katerega se potem prijavite na natečaj. Ta profil bo stalen, omogočal pa bo prijavo na vse naše razpisane natečaje.  

 

ODDAJA LIKOVNIH IN LITERARNIH DEL

Po opravljeni prijavi lahko z začnete ustvarjati na razpisano tematiko.

Kmalu po 30. 11. 2022, ko poteče rok za prijavo k natečaju, boste prejeli natančna navodila o oddaji del – TUDI TU PRIHAJAJO NOVOSTI.

Kot vsako leto se izjemno veselimo sodelovanja in vaše podpore!

S spoštovanjem,

ekipa Acron, d.o.o.