RIŠEM/PIŠEM ZA PRIJATELJA

RIŠEM/ PIŠEM ZA PRIJATELJA 2020/2021

V šolskem letu 2020/21 so sodelujoči malčki, šolarji in dijaki ustvarjali na temo moje najljubše sadje ali zelenjava (likovni natečaj) in na temo družina (literarni natečaj).

Število prijav na natečaj je bilo rekordno! Prijavilo se je kar 647 mentorjev z 278 različnih vrtcev, šol oz. srednjih šol. Spomnimo, da so bile zaradi epidemije koronavirusa šole zaprte več mesecev, kar je žal močno okrnilo število prejetih del. Kljub oviram smo jih prejeli 3.500.

Notranja komisija organizatorja je izbrala po 5 finalistov v 6 kategorijah likovnega natečaja (vrtci, 1. triada OŠ, 2. triada OŠ, 3. triada OŠ, srednje šole, po izboru oblikovalcev), z javnim glasovanjem na Facebook strani Office&More je bilo izbranih šest zmagovalnih likovnih del. Šest zmagovalnih literarnih del je izbrala notranja komisija.Z zmagovalnimi literarnimi deli smo potiskali sprednje, z literarnimi pa zadnje platnice unikatnih šolskih zvezkov, ki so bili konec junija 2021 že na voljo za nakup po simbolični ceni 1 €. Šolski zvezki iz kolekcije Rišem/Pišem za prijatelja 2020/21 so bili ekskluzivno na voljo v papirnicah Office&More, galanterijah Bags&More in na www.go2school.com.

Avtorji zmagovalnih likovnih in literarnih del so bili nagrajeni z darilnimi boni v vrednosti 40 €, šole, ki jih obiskujejo zmagovalci, pa z darilnimi boni v vrednosti 100 € za nakup šolskih potrebščin za šolske sklade. Simbolično darilo so prejeli še sošolci zmagovalcev.

Izkupiček od prodaje šolskih zvezkov v višini 5.000 € je bil doniran dobrodelni organizaciji Zvezi prijateljev mladine Slovenije.POVZETEK

5. Izvedba natečaja Rišem/Pišem za prijatelja: Šolsko leto 2020/2021

TEMA RIŠEM ZA PRIJATELJA: moje najljubše sadje ali zelenjava
TEMA PIŠEM ZA PRIJATELJA: družina

SKUPAJ SODELUJOČIH:

0
OTROK
0
SODELUJOČIH ZAVODOV
0
VIŠINA DONACIJE

ZMAGOVALCI RIŠEM ZA PRIJATELJA:

Vrtci: Nika Cehner, 1,5 leta, Vrtec Dravograd, enota Šentjanž
1. triada: Eva Melinc, 8 let, 3. razred, OŠ Tolmin
2. triada: Tajda Žnidar, 9 let, 4. razred, POŠ Šmartno v Rožni Dolini
3. triada: Eva Gaube, 12 let, 7. razred, OŠ Miklavž na Dravskem polju
Srednje šole: Klara Eller, 17 let, 3. letnik, Gimnazija Celje Center
Po izboru oblikovalcev: Zarja Zaplata, 12. let, 7. razred, OŠ Log

ZMAGOVALCI PIŠEM ZA PRIJATELJA:

Asja Hozjan, 9. razred, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer
Megi Car, 9. razred, OŠ Puconci
Stian Arne Repše Potušek, 4. razred, OŠ Ledina Ljubljana
Ajda Bogataj, 7. razred, OŠ Vransko Tabor
Nina Razingar, 5. razred, OŠ Žiri
Zara Podgoršek, 8. razred, OŠ Rodica

GALERIJA